11. 11. 2018.

KULTUROLOŠKA PRIPREMA


„Stepping stones to modern school“

U okviru pripremne faze projekta, jedna od planiranih aktivnosti je i kulturološka priprema. Ona ima za cilj da članovi tima za mobilnost bolje upoznaju karakteristike zemlje u kojoj se održava seminar. 

Prezentaciju o Italiji, održao je 08. 11. 2018. godine na engleskom jeziku nastavnik geografije Igor Leščešen, i tako ujedno realizovao i kulturološku i jezičku pripremu uz asistenciju nastavnice engleskog jezika, Slavice Jević. Prezentaciji su, pored članova tima za mobilnost prisustvovali zainteresovani nastavnici i učenici. 





Prisutni su mogli da čuju sve o zemlji domaćinu seminara, na potpuno nov i zanimljiv način. Upoznali su se sa osnovnim karakteristikama Italije, istorijskim, geografskim, kulturološkim, verskim karakteristikama. Prezentovane su najzanimljivije turističke destinacije, posebno u Rimu gde će i biti održan seminar. Pored karakteristika opšte kulture komunikacije, prezentovani su i praznici koji su najznačajniji ali su prisutni upućeni i u pravila ponašanja i načine komunikacije koje italijani veoma poštuju. Svim prisutnim je posebno bio zanimljiv prikaz italijanskog neverbalnog načina komunikacije. Učenicima je bilo zanimljivo što se zaključuje iz aktivnosti i uključenosti u toku prezentovanja, kao i zainteresovanosti za još ovakvih prezentacija.


Nakon održane prezentacije prisutnima je podeljen link ka evaluacionom upitniku. Zamoljeni su da ga popune da bi dobijene povratne informacije iskoristili za planiranje budućih aktivnosti ovakvog tipa. Nakon analize pristiglih odgovora zaključeno je da su prisutni razumeli informacije dobijene na prezentaciji iako je u toku njene realizacije razgovarano isključivo na engleskom jeziku. Pored već poznatih činjenica, prisutni su saznali i nešto novo i veoma su zadovoljni načinom na koji je realizovana prezentacija. Učenicima se posebno svideo ovaj tip prezentacije pošto su nastavnike videli i u nekom novom, drugačijem svetlu.






Нема коментара:

Постави коментар