11. 11. 2018.

PROMOTIVNE AKTIVNOSTI

„Stepping stones to modern school“

       

U okviru pripremne faze projekta, jedna od planiranih aktivnosti je i promovisanje projekta. Ova faza ima za cilj da se širi krug ljudi upozna sa aktivnostima koje sprovodimo u okviru projekta.


  • Prva promotivna aktivnost je realizovana na Aktivu direktora grada Novog Sada, održanom 11. 10. 2018. godineTom prilikom smo se prezentovali, sa kraćom prezentacijom o učešću škole u projektu,  prisutnim direktorima osnovnih škola Novog Sada, sa pozivom i željom da u daljem toku projekta sarađujemo. Pored kratkog opisa teme projekta podeljen je i promotivni materijal. Većina direktora je veoma pozitivno reagovala na prezentaciju, bilo je zainteresovanih za samu temu projektaali a i za način apliciranja na Erasmus+ projekte. U skladu sa okolnostima odgovoreno je na dosta pitanja. U nedostatku vremena, nismo bili u mogućnosti da odgovorimo baš svim zainteresovanima te smo dogovorili da promotivni materija, dodatne informacije i naše kontakt podatke prosledimo svima posredstvom predsednice Aktiva Direktora, Jasmine Pastonjicki, direktora OŠ "Vasa Stajić". Opšti utisak je da je promocija protekla veoma uspešno i da su prisutni dobili neophodne informacije. Dogovorena je promocija i prezentacija projekta u OŠ "Vasa Stajić", a najavljeno je još nekoliko sa kolegama koje su iskazale interesovanje.

  • Promocija u osnovnoj školi "Vasa Stajić", Novi Sad

Zainteresovanim kolegama, iz novosadske osnovne škole "Vasa Stajić", prezentaciju o našem projektu- kako smo došli od ideje do realizacije- održali smo 01. 11. 2018. 

U veoma opuštenoj i prijatnoj atmosferi, preneli smo prisutnima naša iskustva, odgovarali na pitanja, upućivali na mogućnosti Erasmus+ programa i opisali procese od razvijanja ideje do realizacije projekta. Upoznali smo zainteresovane kolege sa problemima na koje smo nailazili i kako smo ih prevazilazili i rešavali. Sastanak je imao veoma pozitivne reakcije još u toku njegovog trajanja, prisutni nisu krili svoje mišljenje i stavove ali smo ih ipak nakon prezentacije zamolili da popune upitnik radi analize i eventualnih smernica kako da poboljšamo našu prezentaciju. 
Koordinatoru njihovog tima smo uručili promotivne materijale sa Erasmus+ informativnih dana kako bi se još podrobnije uputili u načine apliciranja i mogućnosti korišćenja ovog programa. Takođe smo kao mali suvenir, svim prisutnim kolegama podelili obeleživač sa logom našeg projekta i kontakt podacima.
 
Prezentacija je bila veoma uspešna, na obostrano zadovoljstvo i korist. Nakon analize pristiglih odgovora opšti utisak je da je prezentacija bila inspirativna i motivišuća a članovi tima koji su uigrani, i dok rade dopunjuju se i deluju kao jedno, daju podstreh da se upuste u avanturu pisanja projekta.




  • U našoj školi je 30. 03. 2019.održano okružno takmičenje Književna olimpijada. Tom prilikom smo prisutne kolege, mentore učenika takmičara, koji su bili zainteresovani informisali o našem učešću u Erasmus + projektu kroz kratku usmenu prezentaciju. Podelili smo im pripremljeni promotivni materijal i pozvali ih na dalju saradnju.










Нема коментара:

Постави коментар