10. 11. 2018.

TEMATSKA PRIPREMA


„Stepping stones to modern school“

       
       U okviru pripremne faze projekta, jedna od planiranih aktivnosti je i tematska priprema. Ona ima za cilj da se nastavno osoblje upozna sa projektnom nastavom. Zainteresovani nastavnici su 30. 10. 2018. godine, imali priliku da slušaju prezentaciju "PROJEKTNA NASTAVA". 
             
        Prezentaciju je održala pedagog škole, Aleksandra Krstić-Jović, član tima za mobilnost. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa teorijskim osnovama projektne nastave, njenim istorijskim razvojem, kao i sa ulogom nastavnika, učenika, okruženja, na koji način treba da se planira ovakav vid nastave, koje su glavne karakteristike i koje faze obuhvata planiranje i realizacija projektne nastave. Napravljena je veza između projektne nastave i međupredmetnih kompetencija.

         

Nakon održane prezentacije prisutnima je podeljen link ka evaluacionom upitniku. Zamoljeni su da ga popune u što kraćem roku i da prilikom popunjavanja budu što realniji s ciljem da se dobiju što relevantnije povratne informacije i planiraju dalje aktivnosti, kako bi se eventualne nedoumice nakon prezentacije razjasnile. Nakon analize pristiglih odgovora zaključeno je da su informacije dobijene na prezentaciji bile jasne, konkretne i korisne. Prisutni su razumeli koncept projektne nastave, ulogu aktera u toku realizacije, načine sprovođenja kao i vrednovanja. Na većinu prisutnih je pozitivno uticao način prezentovanja i objašnjenja kroz primere, te su iz tog razloga lakše razumeli primenu i način realizovanja projektne nastave. Nedoumice koje su konstatovali prisutni više su bile vezane za nesigurnost u uspeh ili umeće u realizaciji nečega novog.








Нема коментара:

Постави коментар